Werkwijze

Voor een eerste wederzijdse indruk hebben we telefonisch, per mail of via skype contact en wisselen we informatie met elkaar uit. Een korte persoonlijke kennismaking bij jullie thuis of op een locatie is ook mogelijk.

Is er een wederzijdse “klik”, dan maken we een afspraak ter voorbereiding op de huwelijksvoltrekking. Dit gesprek vindt ongeveer 5 weken voorafgaand aan de huwelijksvoltrekking plaats. Géén vragenlijst vooraf en aansluitend een kort kennismakingsgesprekje, nee ik wil jullie écht persoonlijk leren kennen, jullie levensverhaal en spontane reacties horen, etc.

 

Tijdens dit persoonlijk gesprek neem ik met jullie ook elk detail van de ceremonie door, zodat jullie een duidelijk beeld krijgen hoe e.e.a. gaat verlopen. En natuurlijk bespreken we de invulling van de toespraak, hoor ik graag jullie wensen en kom ik met voorstellen/ideeën. Mijn motto: het is jullie huwelijksdag en alles is bespreekbaar! Voor dit gesprek neem ik dus ook ruim de tijd!

Naast de beslissingen die jullie gaan nemen in bijvoorbeeld de locatie, de bloemen, de trouwauto, etc., gaan jullie dus ook mede beslissen over de inhoud en de sfeer tijdens de huwelijksvoltrekking.
Denk hierbij bijvoorbeeld aan formeel of informeel, interactie met de gasten, ruimte voor een lach en/of een traan, tijdsduur, aandacht voor de ouders en/of getuigen, de wensen met eventuele aanwezige kinderen, etc. Naar aanleiding van dit gesprek ga ik de ceremonie uitwerken. Een ceremonie die ook echt is afgestemd op jullie als uniek paar. Tot aan de huwelijksdag is er dan ook nog voldoende tijd om tussentijds contact met elkaar te hebben.
Uitgangspunt blijft: het is júllie huwelijksdag!

En o ja, een ceremonie tweetalig of volledig in het Engels of Duits is geen probleem.