Over Hedwig

In 2007 trad ik in dienst bij de Gemeente Voorst als trouwambtenaar. Mijn eerste huwelijksvoltrekking was eind maart en ondanks dat ik toen in de zakelijke dienstverlening werkzaam was en gewend was om voor groepen te spreken, was ik toch wel wat zenuwachtig hiervoor. Het ging hier immers om een wettelijke verbintenis. Onder begeleiding van de bode namen het bruidspaar en gasten plaats en de bode kondigt mij aan als trouwambtenaar (toen ging dat nog zo). Maar zo zei hij: dit is haar eerste huwelijksvoltrekking en ik wil u vragen het rustig aan met haar te doen 😀 Het ging gelukkig allemaal goed, er werd gelachen en de gasten reageerde heel spontaan op mijn vragen. Na afloop kreeg ik de complimenten voor de mooie en gezellige ceremonie 😉 Het was net als toendertijd, toen ik direct verliefd was op mijn man, zo was ik nu direct verliefd op het vak. Ik vond het zo bijzonder om dit te mogen doen! En na al die jaren vind ik elke huwelijksvoltrekking nog steeds bijzonder. Het verveelt nooit! Ik verheug me elke keer weer op de persoonlijke kennismaking met het bruidspaar om te luisteren naar hun verhaal, hun wensen/ideeën, om daarna hun wettelijke verbintenis te mogen sluiten.
Ik heb de Love Awards Publieksprijs gewonnen: beste trouwambtenaar van de Provincie Gelderland en landelijk eindigde ik als 2e. Een enorme verrassing, maar ook een grote eer! En dat voor het vrolijkste, mooiste beroep wat er bestaat en waar ik zoveel plezier aan beleef.  Zelf ben ik in 1987 getrouwd en sinds 2000 woon ik met mijn man in Twello in de Gemeente Voorst. Ik ben open, loyaal, optimistisch, vrolijk, maar ook een perfectionist om van elke huwelijksvoltrekking écht een persoonlijke, bijzondere huwelijksvoltrekking te maken met als doel: een mooie, sfeervolle herinnering voor het leven mee te geven.

Gemeente Voorst

Mijn standplaats is dus de gemeente Voorst en gaan jullie trouwen op een van de prachtige locaties hier in de gemeente en willen jullie mij als jullie trouwambtenaar, dan kan dit doorgegeven worden aan de afdeling Burger Zaken.
Ook kunnen jullie mij even bellen of een mailtje sturen, dan kan ik meteen aangeven of ik beschikbaar ben.

Als beëdigd trouwambtenaar mag ik in elke gemeente in Nederland huwelijken voltrekken.